2007/04/30

Kelly



Dessa bilder kom från södern. Himla fina bilder på Kelly tagna av Marlene Norlen. Jag förstår att Kelly kommit till "vallhundshimmelriket". Vallning och bad och gosning dagarna i ända. Jag får väl hem en bortskämd liten rackare vad det lider.

2007/04/29

Fågel!

Är det någon som vet vad detta är för fågel? Jag såg den i vår trädgård i morse och vill gärna få reda på vad den heter.


2007/04/26

Nästa träning

För att vara övertydlig vill jag än en gång påminna om att vallhundsträningen är flyttad till tisdag den 1 maj kl 11.00.
Och så hittade jag denna vackra bild på Håkan Hägglunds Liah. Foto Håkan själv.

2007/04/24

Spike


Det här måste ni bara se!! Hur snygg kan man vara!! Anna Brännlunds Spike.
Foto Håkan Hägglund.

Håkans bilder





Håkan Hägglund hade också kameran med sig i lördags. Gubbarna har mycket bättre kameror än jag ser jag. De får till så fina bilder.

Tarmo och Nero går det himla bra för. Jag har dessutom hört att Nero är fantastiskt duktig på agility. Tarmo lånade min Inka denna vecka för att se om hon också kan bli duktig på agility. Det skall bli spännande att se.


För Kent-Åke och Spike gick det väldigt bra i lördags. Håkan var hygglig och gav råd och jag tyckte det gav omedelbart resultat.
Spike lugnade ner sig och blev mer fokuserad.
Man ser ju intensiteten på bilden.

2007/04/23

Nya bilder

Tyvärr slappade jag bara sist vi tränade och har inga bilder att bjuda på. Som tur är har ju Jocke alltid kamera med sig och han är sååå duktig på att fota. Klicka på denna länk så ser ni bilderna från i lördags!
Vi bestämde oss för att flytta nästa träningstillfälle till den 1 maj.

2007/04/21

Kelly



Kelly har åkt söderut till Malin och Marlene. Hon skall nu försöka tampas med Leo och det ser ju ut att gå hur bra som helst. Det är Malin som har skickat denna härliga bild på kompisarna.

Idag for Malin och Kelly till Victoria Fornander för vallhundsträning och det ser ut att ha varit kul.
Det är roligt för Kelly att se sig om i världen och få prova på hur "sörlänningarnas" får bär sig åt.

2007/04/17

Träning igen

Hej, alla vallhundsvänner. Nu har vi börjat närma oss sluttampen av lamningsperioden. Så skönt! Nu är det bara fem tackor kvar som skall lamma. Har jag lite tur så gör de nog bort det denna vecka.
Det betyder att nu känner jag mig sugen att återuppta träningen igen!!
Vi träffas nu på lördag 21 april kl 11.00.

2007/04/13

Flasklamm

Här är årets flasklamm: Lisa, Pelle och Putte. Idag skall de få åka till Maria, Thomas och Wilma för vidare uppfödning och det skall bli så skönt! Inte för att de är dumma på något vis, och söta är de ju också, utan för att det är ett himla arbete med flasklamm!
Pelle var för svag för att resa sig och äta när han var nyfödd, så därför tog jag hand om honom. Putte blev inte accepterad av sin mamma!! Dum rackarns mamma!
Lisa tyckte mamma mycket om, men hon var född i en kull av fyra lamm, så jag tyckte det var lika bra att Maria tog med henne också. Då har hon ju ett tacklamm att starta sin egen lilla besättning med.

Nu har vi 11 tackor kvar som skall lamma, så snart är det lugnt och skönt här på gården igen. Då skall vi återuppta träningen. Jag skriver här i bloggen när vi skall träffas igen.

2007/04/05

Nya skinn och GLAD PÅSK


Nu har jag fått hem den senaste laddningen med skinn från beredaren. Det känns alltid som lilla julafton när de kommer. Det är så spännande! Men nu är det ju faktiskt påsk, så Glad Påsk på er alla!
Här kommer lite smakprov på mina nya skinn:






Det här skinnet är ett pälsskinn som är pälsklippt (18mm).
Storlek 94 x 66 cm
Skinnet är tvättbart och kostar 1 100 kr

Det finns för tillfället ett ganska stort lager av dessa skinn.










Här har vi ett svart Ryaskinn som är plädklippt och tvättbart. Plädklippta skinn passar utmärkt som babyskinn.
Det här skinnet är 90 x 63 cm och kostar
1 200 kr.
Det här är det enda svarta Ryaskinn jag har i år!









Vita tvättbara Ryaskinn som är plädklippta (30 mm) har jag ett litet lager av. Dessa är mycket fina babyskinn.
Storleken på detta är 94 x 73 cm och kostar 1 200 kr

















När det gäller mattskinn så har jag vita och gul/bruna Ryaskinn för tillfället. Till jul hoppas jag få hem grå mattskinn av pälsfår.
Kom ihåg att mattskinn inte är tvättbara!

Detta skinn är 104 x 61 cm på skinnsidan och kostar 1 100 kr.





Om det är något skinn ni vill ha fler bilder av, eller bilder på fler skinn av samma sort , så skicka mig ett mail anna@dombacksmark.se så springer jag och fotar och skickar per mail.
Frakt tillkommer på alla priser.

2007/04/02

Fler lammbilder



Här kommer lite utlovade lammbilder. De allra första pälslammen heter, som sig bör, 07001 och 07002.
Pälstackorna har inte kommit så längt ännu. Det är bara 6 stycken som lammat, så vi har en hel del kvar.







Vi tajmade lamningen ganska bra, för nu kan vi i alla fall inte träna. Det är alldeles för kladdigt ute i träningshagen. Nu måste vi bara vänta på att det skall torka upp!
Jag tycker verkligen ni skall ta tillfället i akt att åka till Anna-Sara och Nina och träna om ni har möjlighet. Det är så himla bra att få träna på andra får och i andra miljöer. Dessutom är det mycket nyttigt att få andra tränareögon på sig och få träningstips av fler av Angervallarnas rutinerade instruktörer.





07002 är en liten vacker flicka.
Pälslammen är svarta när de föds. Vid ca 4 månaders ålder mönstrar vi lammen. Då är det spännande att se hur locken utvecklats och då har färgen förändrats till ljus- eller mörkgrå.







Ryafåren har lammat klart nu. Så fina lockar lammen har!