2008/02/29

Nu tränar vi igen!

Nu är det perfekta förhållanden i träningshagen och fåren är väldigt sugna på att få springa omkring lite igen. Jag har inte spanat in väderprognoserna, men om det inte blir snöstorm eller annat ruskväder så träffas vi imorgon kl 11.00.

2008/02/27

Nu fick vi snö!

I morse fick jag ge mig iväg ut och dela ut tidningen. Det var inte helt kul för det hade kommit ganska mycket snö redan då. Det var väl inget problem att köra egentligen, men det hade fastnat en massa snö på postlådorna och den var jag tvungen att skrapa bort hela tiden. Det sitter en massa lappar på lådorna som säger vilken tidning jag skall lägga i. Det tog så klart extra lång tid.

Det trevliga denna snö förde med sig var i alla fall att det blev så bra i träningshagen. Joakim tittade hit så vi vallade en stund idag. Det är bra att knalla omkring med fåren i hagen och packa ner snön som kommit. Nu kommer det att bli fint till helgen när vi skall träna.

Joakim ville att jag skulle fota lite med hans kamera under tiden. Jisses, vilken skillnad det är att arbeta med en sån kamera. Jag lyckades faktiskt få till några bilder som blev skapliga trots snöandet. Ovan ser ni Jimi som jag fotat. Det är lustigt; jag kan ta 10 bilder på den hunden och han ser lika bra ut på alla kort. Det är nästan svårt att välja bästa bilden. Det är kul med hundar med en sån härlig stil!

2008/02/25

Ordförande!

Den här gulliga bilden på Boss fick jag av Lillemor. Visst ser han väl gosig ut med sin lilla leksak!

I söndags valdes jag till ordförande i Angervallarna. Oj, vad spännande! Jag känner mig mycket stolt över att medlemmarna vill att jag skall leda arbetet i klubben. Men, samtidigt känns det kusligt. Det är mycket som skall hållas ihop och särskilt i år när vi har så många tävlingar. Som tur är tycker jag vi blev ett härligt gäng i styrelsen och kommittéerna, så jag tror nog det skall gå bra.

Nu har det också kommit lite snö som fastnat på isen, så nu kan vi valla igen. Det känns bra eftersom jag måste träna på nu under våren. Jag har ju lovat att jag skall tävla i sommar igen, så nu gäller det att ligga i.

2008/02/23

Iiro

Det kom en bild från Finland som jag tycker är så bra. Det är Iiro, vars matte är polis, som tycker att det är mycket lämpligt att han då får vara polishund.

2008/02/22

Ingen träning!

Nu är jag väldigt sent ute, men jag har nästan alldeles glömt bort min blogg. Jag har haft alldeles för mycket att tänka på ett tag.
Det går tyvärr inte att träna i morgon. Det är så otroligt halt överallt, så jag klarar inte att få fram nog med sand till träningshagen. Tydligen har det regnat i natt och nu skulle det faktiskt varit bättre att ha skridskoåkning som hobby istället för vallning. Det skulle gå alldeles utmärkt att spela hockey i trädgården.

2008/02/20

Nu är det vår!?

Idag är det bra underlag i träningshagen. Natten hade några minusgrader och det bildades lite frost som la sig på isen. Under dagen kommer det säkert att bli sämre eftersom det är så varmt. Men, nu har jag dessutom börjat sanda i hagen, så nu skall jag verkligen försöka få till träning i helgen. Jag får väl sanda på i veckan så kan vi träffas på lördag. Det är så underbara dagar nu att man verkligen blir träningssugen.
Jag har dessutom varit duktig och klippt alla mina får. Det är skönt att ha det gjort i god tid innan lamningen. Fåren har tur också för det är så varmt och gott i solen och de slipper frysa, nu när de tappat vinterrocken. De får vi tränar på blev också rörligare när de blev några kilo lättare så jag tror vi kommer att få en trevlig träning på lördag.
Veckan efter sportlovet kommer jag och mamma att åka till Barcelona. Just nu håller jag på att arbeta för fullt med att läsa in mig på staden. Mamma har forskat som hon brukar när vi skall ut och resa, så jag har en stor mängd material att gå igenom. Jag ser verkligen fram emot resan, för vad jag förstår av vad jag läser kommer vi att ha enormt mycket vackert att se.

2008/02/15

Det går inte att träna!

Jag hade verkligen tänkt få till lite träning i helgen, men det är inte möjligt. Kaj var ute i hagen och försökte träna lite, men han fick snabbt fånga in valpen och gå därifrån. Det var stor risk att fåren skylle bryta ben. Jag hade planer på att försöka sanda, men troligtvis kommer sanden bara att flyta omkring uppe på isen och inte göra någon nytta.
Har vi tur så kommer det lite plusgrader och snö i veckan. Om det sen fryser på kan vi få bra underlag igen. Till dess får vi vila och ägna oss åt annat.

2008/02/13

Gill


En trotjänare har lämnat oss.
Igår blev Bodils Gill snabbt mycket sjuk. Det kan bli så när man är så gammal som Gill. 12 april skulle hon ha fyllt 14 år vilket gör att hon egentligen var 97 år om man skall räkna om hennes ålder. Nu orkade hon inte mer.
Hon har verkligen gjort det bra Gill. Ända till i år har hon vallat. Det säger något om hennes kraft och arbetsglädje. Hon var pigg och glad ända fram till sista dagen och den som lekte mest med lille Kep när han flyttade till Bodil var Gill.
Gill har funnits så länge jag har känt Bodil och ägnat mig åt vallning, så det känns verkligen konstigt att hon är borta nu. Gill, vi saknar dig!

2008/02/08

Bordercolliesidan

Nu är jag lite sent ute, men jag har avvaktat för att se om det kunde komma lite snö. Det är isigt och besvärligt i träningshagen och där det är snö är det vass skare. Hundarna kan skada tassarna och fåren kan ramla på isen. Därför är träningen inställd i morgon.
Under tiden ni väntar på att få komma igång och träna igen kan ni studera en ny sida jag gjort: Bordercolliesidan.
När Magnus var hemma under julen satt han och lekte med mina foton på valparna. Han gjorde en så väldigt fin bild med valpar som hänger över texten "Border Collie". När jag såg den bilden ville jag göra en Bordercolliesida med bilden som header. Jag har jobbat väldeliga med att försöka förklara hur man tränar en vallhund. Det är inte lätt att beskriva det i ord och jag vore tacksam om ni noga tänker igenom vad jag skrivit. Om det är något som är direkt felaktigt, eller något som ni inte tycker är bra så vore jag mycket tacksam om ni hör av er till mig. Är det något ni tycker fattas är jag tacksam för upplysning och tips om det också.
Jag har inte skrivit allt själv. Dan och Paula har lånat en del text till mig och Nina har skrivit det som står under fliken tävlingar. Hon håller nu på med text om IK1 och IK2 och det är jag mycket tacksam för eftersom jag är ringrostig vad det gäller tävlingar nuförtiden. Lillemor håller på med en text om Working Kelpie som kommer in på sidan snart.

2008/02/05

Aten

Det är tur att jag har en så "forskningssugen" mor. Nu har hon forskat och skickat mängder med information till mig om Aten!
Det är verkligen en intressant stad. Vi hade inte tänkt åka dit, men nu undrar jag om vi inte måste ta en helg i den huvudstaden någon gång framöver. Men, det är så mycket man vill uppleva och härnäst ställer vi ju kosan mot Barcelona. Vi får väl se; om man lever och har hälsan hinner man kanske med Aten också.
Jag satte i alla fall direkt ihop en ny reseguide. Ni kan hitta den här: Aten.

2008/02/04

Skinnsömnad

Nu har jag fått ett mycket intressant tips på en liten kurs i skinnsömnad. Det är en flicka från Gotland vid namn Heli som kommer till Sollefteå-trakten någon gång under våren. Hon är utbildad körsnär och kan lära oss hur man på bästa sätt syr i skinn. Det låter mycket intressant tycker jag.
Om du är intresserad skall du snarast höra av dig till Eva Karlsson 0620-20403.

2008/02/02

Ingen träning!

Idag har jag delat ut tidningen och det var lite kinkigt! Hela Husum är täckt av ett islager. Som tur är var varje väg sandad, men bara en sträng i mitten. Där står tyvärr inte brevlådorna! Jag fick verkligen köra försiktigt och det tog ganska lång tid. En fördel är väl att jag i alla fall inte släppte ut så mycket avgaser idag; jag var tvungen att köra på mycket låga varv. Nåja, nu har i alla fall alla i Husum fått sina tidningar i lådan. Om de nu bara tar det försiktigt när de skall ta in tidningen och undviker benbrott och hjärnskakning skall det väl bli en skön lördagmorgon.
Som ni förstår blir det ingen träning idag. Vi får verkligen hoppas att underlaget blir bättre till nästa helg.

2008/02/01

Nu är det osäkert!

Ja, nu är det inte roligt att vara ute. Det blir nog en "köj-dag" idag. Vilket väder!
Kaj och jag har börjat hugga bort sly och alved efter älvbrinken. Vi håller på att återskapa betesmarker kan man säga. Det är riktigt kul och det blir så fint. Där skall fåren få beta under sommaren och nästa år tänkte vi försöka få dit korna. Då kommer det säkert att bli vackert efter älven igen.
Men, idag tänker jag inte gå dit och jobba. Det stormar och regnar och snöar! Jag undrar hur det går med träningen i morgon. Jag är lite rädd att det kan bli halt igen. Vi får väl se om det blir mer snö av det här när vi närmar oss kvällen. Jag har heller ingen aning om vad det skall bli för väder i morgon, så innan ni far hit för att träna måste ni ringa och höra efter om det är ok!