2008/03/28

Vår i luften!

Vilken härlig dag det varit idag! Nu känns det verkligen som att våren är på gång. Jag delar ut tidningen den här veckan och redan kl halv 5 blir det ljust. Man känner att krafterna kommer tillbaka tillsammans med ljuset. Jag fick så mycket krafter att jag drog iväg till Bergom med Yang och Kaj. Lennart ställde upp med kvigvallning. Oj, vad trevligt det var! Han har verkligen fint invallade kvigor. Lennart och Molly vet hur de skall göra för att valla in kvigor så att de lugnt litar på hunden och lyder utan diskussion. Men, det gäller att hålla hunden mycket lugn så att inte kvigorna stressas. Ovan ser ni Lennart och Molly och den mycket funktionella och pedagogiska krattan.
Arnold slöt upp med Spot och det var så roligt att träffa dem igen. Spot är en så behaglig hund. Han är inte för mycket utan gör sitt arbete så lugnt och fint fast han bara är 2 år. Han har inte vallat så mycket i vinter, men stressade inte upp alls utan arbetade som en "gamhund". Vi lyckades ta in kvigorna i ladan och sedan gick Spot in och tog ut dem utan några som helst problem. Han kommer att bli en bra nöthund känner jag. Dessutom är han så glad och snäll och go! Ni ser att jag använder kratta jag också nu för tiden. Det funkar så himla bra. Kvigorna ser den tydligt och hunden också. Dessutom är den lätt och fin att bära på.

Yang är en lustigt hund egentligen. Han ser inte speciellt intresserad ut när han går ut och hämtar hem kvigorna till mig. När han sitter bredvid kan han lika väl titta på fåglar som på kvigorna. Men, det funkar så väldigt bra i alla fall. Han hämtar djuren och tar dem lugnt till mig. Man behöver inte vara rädd att han skall överarbeta alls. Men, om det blir svårt och något djur inte lyder honom då visar han ingen pardon. Det är bara för djuren att lyda, något annat finns inte i Yangs huvud.
Nu får vi verkligen hoppas att vi får fint väder i morgon också, så kommer det att bli en härlig vallningsdag här. Vi ses klockan 11.00. Jag funderar på att ta en grupp får till åkrarna bakom lagårn om det är lämpligt med snö där. Jag skall ta och gå dit och kolla imorgon bitti. Så om ni inte ser till oss i vanliga träningshagen, så gå runt lagårn. Vi kanske håller till där.

2008/03/25

Barcelona

Hej alla vänner! Nu är jag äntligen tillbaka igen. Det har tagit lång tid, minst sagt.

Först skulle jag ju till Barcelona och det var verkligen ett äventyr. Planet från Övik kunde inte starta på grund av för mycket dimma. Detta innebar att jag var tvungen att åka buss till Sundsvall och ta flyget till Arlanda därifrån. Jag blev hemskt försenad och hade bara 30 min på mig när jag kom till Arlanda att hitta mamma, checka in och kliva på planet till Barcelona. Usch, det var superstressigt men det gick vägen.

Barcelona var helt fantastiskt! Om ni har möjlighet så res till den staden! Här finns så fantastiskt mycket att se. Dessutom finns här en mycket välskött och härlig Playa för den som även vill ha sol och bad. Mamma och jag företog oss också en resa med tåg till den lilla byn Figueres, där Salvador Dali är född och också har ett museum. Ovan ser ni en bild av hans "Torre Galatea" i Figueres där han bodde. Vilken speciell byggnad!


I Barcelona såg jag en hel del fåglar också. Vilda Papegojor byggde bo i palmerna mitt inne i staden. Jag såg också Koltrast och Rödhake. Kan man tänka sig! Tyvärr kan jag inte sätta kryss, har jag fått lära mig, eftersom mitt kryssblad bara gäller fåglar jag sett i Sverige.

Efter tre dagar i Barcelona blev jag tyvärr sjuk. Jag fick den där kinkiga influensan och hade feber resten av tiden. Det var verkligen otur. Nåja, det är sånt man får räkna med. Jag hann i alla fall se det jag skulle se och fota det som skulle fotas. Allt detta har jag sammanställt i min nya Barcelonaguide. Titta in här: Barcelona. Den är inte helt klar. Jag skall jobba mer med Barcelonas historia och jag har mycket mer att skriva om Pablo Picasso. Men, i övrigt känns sidan ganska bra nu.

Har ni möjlighet så res till Barcelona. Det är en stad helt i klass med Rom.

I träningshagen är det mycket bra förhållanden nu, så jag räknar med att vi skall komma igång med träningen nu på lördag.

2008/03/08

Dop

Nu så har lille Gustav blivit döpt. Han var så väldigt snäll och tyckte enbart det var roligt med allt ståhej och alla människor. Ovan ser ni prästen Håkan Udd döpa mitt lilla barnbarn. Och här nedan en bild på mamma, pappa och Gustav.
Efter dopet for vi alla till "Bruksgodset" i Banafjäl och blev bjudna på kaffe och mycket god smörgåstårta. Tyvärr passar denna kost inte in i min stenåldersdiet, men idag var jag tvungen att synda lite. Smörgåstårtan var så vansinnigt god och jag fick höra att Bruksgodset även serverar luncher. Det kan vara ett bra tips om man vill äta lunch på ett lite annorlunda ställe. De serverar tydligen mycket god mat här.
Jag vill även passa på att slå ett slag för en föreläsning om "Kosten och folksjukdomarna". Det är allas vår "Stenålderskostguru" Frank Nilsson som kommer att hålla ett föredrag i Gideågården, Gideå den 13 mars kl. 19.00. Jag tycker att om ni har tid och möjlighet så far dit och lyssna. Frank är enormt kunnig i ämnet. Föreläsningen arrangeras av Lantbrukarnas riksförbund och Studieförbundet Vuxenskolan. Titta in på denna sida: Livlinan. Här finns Program och information om var man anmäler sig.

2008/03/03

Barnvakt

Idag har jag fått gosa med Gustav hela dagen! Mia var i Örnsköldsvik och shoppade loss med en kompis och då passade jag på att vara barnvakt. Han är så snäll och go Gustav att det absolut inte känns jobbigt att ha småbarn i huset igen.

Nu har han kommit på ett förträffligt sätt att ta sig fram; han rullar omkring. Jag skulle försöka tala i telefon, men jag fick avbryta hela tiden för att springa och hämta "Lillison" som hade rullat ut i hallen, under bordet eller in i sovrummet. Nu gäller det att passa så det inte händer något. Man kan inte bara lämna honom på ett skinn på golvet och tro att han skall vara kvar där någon längre stund.

På lördag skall Gustav döpas och sedan på tisdag far jag till Barcelona på semester en vecka. Så nu blir det ingen träning två lördagar i rad. Vi får verkligen hoppas att det fortfarande är lika fint i träningshagen när jag kommer hem som det är nu.