2008/09/08

Nu är vi nästan klara!

I lördags plockade vi upp alla våra stora potatisar! Det är verkligen otroligt vad de har växt under sommaren. Förra året fick vi inte ens igen sättpotatisarna och i år fick vi hur mycket som helst! Det är verkligen skönt när det närmar sig vintern och det mesta arbetet är avklarat. Kaj har städat av maskinerna och börjat ställa undan dem. Nu återstår lite plöjning och gödsling och sen är det bara att vänta in vintern.

Mina små guldgossar växer så det knakar. Det är nog så att de får tillräckligt med mat av Rina. Men, de kan i alla fall gå nu! Visst är de söta.


Tarmo tävlade i Kramfors i helgen och Lillemor var där och fotade. Härliga fartfyllda bilder! Ovan Tarmo och Birk och nedan Tarmo och Nero. Jag har ingen aning hur det gick för dem på tävlingen, men skall ta reda på det.

Dessutom en härlig bild på en liten pudel som jobbar på som bara den! Kul!

Så till något helt annat: Jag läste i Jordbruksaktuellt i veckan att det nu är fritt fram att döpa sina barn till namn som: Budweiser, Metallica, Coca-Cola, McDonalds mm. Tidigare har man inte kunnat göra det, men de svenska riktlinjerna runt namngivning har lättats. Himlars vilken tur att Gustav redan är döpt!

Slutligen ett mycket stort grattis till min minsting Karl som idag fick brev om att han antagits till militärutbildning och rycker in i januari 2010! Han skall utbildas till amfibiesoldat nere i Göteborg! Jag har ingen aning om vad en amfibiesoldat gör, men Karl ville väldigt gärna bli en sådan, så det var lyckat att han blev antagen.