2008/08/29

Grattis Gustav på ettårsdagen!

Idag fyllde mormors lilla busunge ett helt år! Tänk vad tiden går fort. Snart är det väl dags att hänga på ryggan och knalla iväg till skolan.

Den stora dagen firades naturligtvis med presenter.


Snörena och papperet var himla kul, men i övrigt var det inte så lätt att förstå att innanför dessa fanns fina presenter. Mormor hjälpte till med öppnandet.

Sen var det dags att äta tårta och det måste man få göra alldeles själv när man fyller ett år. Gustav var mycket noga med att han skulle äta med sked. Han ville inte använda händerna alls. Det gick lite si och så. Som tur var hade mamma tagit av alla kläderna så det var bara att spilla på.

Den tårta som inte hamnade i munnen utan ramlade ner i stolen la han helt sonika sitt tjocka lilla ben över och så var det problemet borta. Det var bara att vandra in i duschen efter tårtkalaset och duscha bort alla spår av den stora festen.

Efter denna rapport vill jag återknyta till de viktiga D-vitaminer vi talat om tidigare. I Land idag står att läsa att svamp innehåller stora mängder av denna vitamin. Nya studier visar att trattkantarellen innehåller så mycket som 20 mikrogram D-vitamin per hekto. Jaha, då blir det att springa till skogs och leta svamp då! Jag har varit ute och spanat och här har det varit mycket dåligt med kantareller tidigare. Men, kanske kommer de nu när det regnat så häftigt. Passa er för att ranta omkring i skogen till veckan bara för nu startar älgjakten.

Eftersom träningen i torsdags blev inställd på grund av skyfall föreslår jag att vi träffas på tisdag istället. Det ser ut att bli bra väder då, men om ni är osäkra så ring innan ni åker. Vi träffas kl 16.oo.

Inga kommentarer: