2007/09/07

Intressant träning!

Träningen igår var väldigt intressant. Det var Bernts tacklamm som blev drabbade denna gång och det var lite annat än mina superinvallade gamla träningsfår. Bernts lamm ville inte komma till föraren och hundarna fick verkligen jobba för att få fåren dit de skulle. Det var väldigt spännande att se hur det skulle gå, men "no problems": alla hundar fixade det! Så kul! De hundar som följde med var Rina, Caesar, Tay, Gil, Rip, Nero, Birk, Silja, Alis och Jimi. Stor som liten; alla klarade uppgiften med stjärna i protokollet.

Bernt, som skjutit en älg på morgonen, och Bill hade naturligtvis huvudansvaret. Bill är så duktig nuförtiden. Bernt har lyckats bra med sin vallhund.

Jag tränade Ingrid Anderssons Nalle hemma på trögfåren innan vi drog iväg till Bernt. Nu har Nalle kommit igång ordentligt och sätter upp en himla fart ibland. Kanske det är dags att dämpa honom nu. Vi får väl se om jag får till det.

Bild: Joakim Forsgren

Caesargubben jobbar på som bara den. Han kommer nog att sova gott hemma hos Peter efter det här långa och arbetsamma träningslägret. Han är fortfarande inte riktigt säker på hur man gör, men om han nu får jobba med lite olika får på olika platser skall han nog bli trygg i sitt arbete.

Inför framtiden kommer träningarna att förläggas till lördagar. Det blir mörkt för tidigt på vardagkvällar, så nu får vi införa dagträning igen.

Vi ses alltså nästa gång lördag den 15 september kl 11.00.

Inga kommentarer: